Tinus en Bep de Does. Foto: Roy de Zwart
Tinus en Bep de Does. Foto: Roy de Zwart

Terwijl Rotterdam veranderde maakten Tinus en Bep de Does in 60 jaar tijd een half miljoen foto’s

Algemeen 1.631 keer gelezen

Rotterdam - Zestig jaar. Een half miljoen foto’s. Het zijn geen misselijke cijfers waarmee Tinus en Bep de Does kunnen pronken. Woensdag opent er een tentoonstelling met hun werk aan de Beijerlandselaan.

Geen stad in ons land die de laatste decennia zo is veranderd als Rotterdam. Deze transformatie wordt al 60 jaar lang op de foto vastgelegd door Tinus en Bep de Does. Een selectie uit de collectie van het echtpaar is vanaf 1 mei te bezichtigen op de jubileumexpositie ’60 jaar Rotterdam door de ogen van Tinus en Bep de Does’

Lees verder onder de foto.


Een half miljoen foto’s, en dit is er eentje van.

De feestelijke opening van de tentoonstelling is op woensdag 1 mei om 14.00 uur in de nieuwe expositieruimte aan de Beijerlandselaan 39c. Bij de opening wordt ook stilgestaan bij het 60-jarig werkjubileum van het echtpaar De Does.

’60 jaar Rotterdam door de ogen van Tinus en Bep de Does’ bestaat uit een selectie van de half miljoen foto’s die zij de afgelopen decennia hebben gemaakt en verzameld. Denk hierbij aan de ontwikkelingen op Boulevard Zuid, de metamorfose van het wijkje Smeetsland, maar ook meer recente gebeurtenissen zoals de explosie bij de Schammenkamp of grote ingrepen zoals de verbouwing van de Roseknoop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant