In gezond water schuilt een enorme rijkdom aan dieren en planten. Foto: KNNV Rotterdam
In gezond water schuilt een enorme rijkdom aan dieren en planten. Foto: KNNV Rotterdam

Samen met Natuurlijk Rotterdam het water onderzoeken in Essenburgpark

Algemeen 572 keer gelezen

Rotterdam - Het Essenburgpark is een stadsnatuurgebied in Rotterdam-West. Het ligt tussen de spoorbaan Rotterdam-Schiedam en de Essenburgsingel in Delfshaven. De KNNV Natuurlijk Rotterdam organiseert samen met de Spoortuin en het Essenburgpark een wateronderzoek.

Met dit Citizen Science waterproject wordt de ecologische waterkwaliteit in dit stukje stadsnatuur in beeld gebracht. Wil je zelf ontdekken en leren wat in en rond het water leeft? Dan is deze natuur belevingsactiviteit iets voor jou. 

Doe mee op woensdagmiddag 15 mei van 17.30 - 20.00 uur. In gezond water schuilt een enorme rijkdom aan dieren en planten. Wat ga je doen?
Ecologische metingen, zoals met een schepnet waterdiertjes vangen en in een bak met een zoekkaart ontdekken welke soort het is; water- en oeverplanten met een hark naar de kant trekken. Daarna uitzoeken welke soorten het zijn.
Fysische eigenschappen van het water en de omgeving ervan meten, zoals de diepte, temperatuur, kleur, geur, stroomsnelheid en de helderheid.
Chemische eigenschappen meten, zoals de pH. Hoe hoger de biodiversiteit, hoe beter de natuur het water schoon kan houden. 

Deelname is gratis. Aantal deelnemers: 20. Voorkennis is niet nodig. Geef je op via natuurlijkrotterdam@knnv.nl. De verzamelplek wordt dan in detail toegestuurd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant