Dwayne Kemp in actie. Foto: Neptunus Baseball and Softball Club Rotterdam / Robert Bos
Dwayne Kemp in actie. Foto: Neptunus Baseball and Softball Club Rotterdam / Robert Bos

Honkballers Curaçao Neptunus en softbalsters Neptunus zijn goed bezig

Algemeen 371 keer gelezen

Rotterdam - De competitie 2024 hoofdklasse honk- én softbal is onlangs van start gegaan. Een bijzonder seizoen waarin de dames van Neptunus softbal hun landstitel verdedigen. Ook voor de heren van Curaçao Neptunus honkbal is het seizoen begonnen, vorige week startte de vierde speelronde. Drie recente zeges versterken de koppositie van de heren van Neptunus.

Neptunus is in 1900 opgericht als voetbalclub, in de lente van 1943 is met hulp van Sparta de honkbaltak opgericht. In 1960 is daar softbal aan toegevoegd. Neptunus heeft momenteel honk-, soft- en beeballteams op top- en breedtesport niveau.

De softbalsters van Neptunus behaalden kort geleden nog een dubbele overwinning tegen het Haarlemse Onze Gezellen. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-5, de tweede met 2-8. “Goede resultaten”, aldus coach Sybe Stuij, “maar we zijn er nog niet. Er zijn vooral verdedigend wat zaken die wel iets beter kunnen, daar gaan we de komende tijd aan werken.” Op 4 mei fungeerde Tex Town Tigers uit Enschede als de volgende tegenstander, aan de Abraham van Stolkweg. Hier wonnen de Rotterdamse dames de eerste wedstrijd met 9-2. De tweede wedstrijd werd bij een stand van 0-2 stilgelegd vanwege de weersomstandigheden. De inhaalwedstrijd wordt op een later moment gepland.

Curaçao Neptunus - HCAW

Op 2 mei werd de tweede wedstrijd van honkballers van Curaçao Neptunus - HCAW gespeeld op de thuisbasis van de Rotterdammers aan de Adriaan van Stolkweg. Een spannende wedstrijd tegen één van de betere teams in de competitie. Na winst van Neptunus in de eerste wedstrijd (2-4) op 1 mei in Bussum, was Neptunus ook in de tweede wedstrijd te sterk voor HCAW. De Rotterdamse slagploeg wist in eerste instantie een solide 5-0 voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong werd in de laatste beurt verkleind tot 5-3, maar Koen Postelmans wist de laatste twee nullen te maken en de overwinning te verzekeren voor Neptunus. Op zaterdag volgde wedstrijd drie in Bussum. In de eerste slagbeurt nam Curaçao Neptunus direct een 0-4 voorsprong. Deze kwam niet meer in gevaar. Het verschil werd later in de wedstrijd alleen maar groter. De thuisclub kon nog eenmaal iets terug doen maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-7. Coach Gregory Muller versterkte met dit resultaat de koppositie van Neptunus.

‘Neptunus Inside’

Op 2 mei vond er aansluitend de aftrap plaats van het nieuwe programma ‘Neptunus Inside’, een samenwerking tussen Sportclub Neptunus en haar buren van PI De Schie, waarin gezamenlijk een reeks trainingen worden neergezet om gedetineerden in De Schie kennis te laten maken met de honkbalsport. Een bewezen concept dat landelijk met betaald voetbalorganisaties al is opgezet. ‘Neptunus Inside’ is het eerste programma waarbij honkbal centraal staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant